Przepis łatwy i sprawdzony a sernik jest tak pyszny,że znika w szybkim tempie.
Składniki:
1 kg sera z wiadereczka
1 szklanka cukru
6 jajek
1 budyń waniliowy
1 margaryna herbatniki
kilka brzoskwiń z puszki
Sposób przygotowania
Żółtka utrzeć z cukrem, dodać rozdrobnioną margarynę zmiksować dokładnie, dodać budyń i stopniowo ser. pod koniec sok i skórkę z cytryny i na koniec białka ubite na pianę, wymieszać Blachę wyłożyć herbatnikami Wyłożyć trochę więcej niż połowę masy serowej, wyrównać na wierzch położyć znowu warstwę herbatników na herbatnikach pokrojone w plasterki brzoskwinie i przykryć masą serową piec w temp ok 180°C przez ok 75 minut- do czasu aż wierzch stanie się złocisty.
SMACZNEGO!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz