czwartek, 20 lutego 2014

Chlebek z marchewką.

Mam w domu męża, który z zawodu jest piekarzem.Przekazał mi kilka super przepisów na chlebek własnej roboty.Pyszny, chrupiący...

 Smak zniewalający. Na razie przedstawiam tylko jedne zdjęcie, ale obiecuję dorzucić jeszcze kilka zdjęć.




Składniki:


250 ml wody
500 g mąki
8 g świeżych drożdży
1 duża marchewka
30 ml oleju
1 łyżka soli
1 łyżka miodu

Sposób przygotowania:

Wszystkie składniki dokładnie wymieszać ze sobą aż ciasto będzie jednolite w konsystencji. Gotowe ciasto przełożyć do keksówki i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200'C.Piec do czasu aż skórka na wierzch zrumieni się.Wyjąć i ostudzić chlebek. Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz