sobota, 1 lutego 2014

Smakowita zapiekanka z nowalijkami,
ziemniaczkami oraz białą kiełbasą.

Smakowita Pajda zaskoczyła mnie smakiem, jakością
oraz zapachem, który ewidentnie przypomniał
mi lata dzieciństwa. 
Nadała potrawie soczystości oraz wyrazistego 
smaku ziół co po prostu uwielbiam 
ja jak i fani mojej kuchni.
Smakowitą Pajdę mogę bez żadnych obaw dodawać do
wszystkich potraw a także podawać przyrządzone potrawy dzieciom
gdyż nie zawiera ona konserwantów.

BĄDŹ NA TOPIE ZE MNĄ TEŻ.
SMAKOWITĄ PAJDĘ CODZIEŃ JEDZ.
KRÓLEM SMAKÓW PRZECIEŻ JEST!!!


Składniki:

1 kg białej kiełbasy
4 czerwone cebulki
2 pory
Pęczek młodej marchewki
1 pietruszka
2 ząbki czosnku
4 duże łyżki Smakowiej Pajdy z ziołami ogrodowymi
zioła : pietruszka, rozmaryn.

Sposób przygotowania:

Czerwone cebulki, pory, marchewkę, pietruszkę, czosnek, ziemniaczki oraz kiełbasę kroimy według uznania.
Do brytfanny wrzucamy 4 duże łyżki Smakowitej Pajdy z ziołami ogrodowymi i wszystko przesmażamy na złocisty kolor. Teraz brytfannę wkładamy do piekarnika i wszystko zapiekamy przez ok. 20 minut w temperaturze 200 stopni C. Minutę przed wyjeciem potrawy posypujemy wierzch pietruszką oraz rozmarynem.
Na zdjeciach prezentuję swój sposób podania potrawy.
Życzę wszystkim niezapomnianych doznań smakowych.











Przepis ten bierze udział  w zabawie kulinarnej 

“Smakowita Pajda to kulinarna frajda!", którego

 sponsorem są ZT Kruszwica S.A. producent 

smalczyku roślinnego Smakowita Pajda.


4 komentarze: