Mam w domu męża, który z zawodu jest piekarzem.Przekazał mi kilka super przepisów na chlebek własnej roboty.Pyszny, chrupiący...
Smak zniewalający. Na razie przedstawiam tylko jedne zdjęcie, ale obiecuję dorzucić jeszcze kilka zdjęć.
Składniki:
250 ml wody
500 g mąki
8 g świeżych drożdży
1 duża marchewka
30 ml oleju
1 łyżka soli
1 łyżka miodu
500 g mąki
8 g świeżych drożdży
1 duża marchewka
30 ml oleju
1 łyżka soli
1 łyżka miodu
Sposób przygotowania:
Wszystkie składniki dokładnie wymieszać ze sobą aż ciasto będzie jednolite w konsystencji. Gotowe ciasto przełożyć do keksówki i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200'C.Piec do czasu aż skórka na wierzch zrumieni się.Wyjąć i ostudzić chlebek. Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz