Składniki:
10 ugotowanych jajek
2 jajka surowe
2 łyżki majonezu
świeży koperek
świeży szczypiorek
bułka tarta
sól i pieprz do smaku
olej do smażenia
Sposób przygotowania:
Ugotowane jajka trzemy na tarce o mniejszych-ostrych oczkach. Koperek oraz szczypiorek drobno siekamy. Koperek dodajemy do bułki tartej i mieszamy - panierka z dodatkiem kopru. Szczypiorek dodajemy do startych jajek następnie 2 świeże jajka, 2 łyżki majonezu bułkę tartą tak by powstała jednolita masa oraz sól i pieprz według uznania.Całość mieszamy i formujemy w małe zgrabne i pulchne kotleciki.
Patelnię rozgrzewamy, wlewamy olej i smażymy do czasu aż uzyskamy piękny złocisty kolor. Na zdjęciach prezentuję swój sposób podania. Ja kotleciki podałam z ziemniaczkami posypanymi koperkiem oraz świeżą sałatą w śmietanie. Mmmm niebo w gębie.
SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz