Jak ja uwielbiam sernik, dosłownie w każdej postaci.
Dzisiaj przedstawiam wam moją wersję-prostą, szybką i smaczną.
Składniki:
1 kg sera z wiadereczka
1 szkl cukru
6 jajek
1 budyń waniliowy
1 margaryna herbatniki
kilka brzoskwiń z puszki
1 szkl cukru
6 jajek
1 budyń waniliowy
1 margaryna herbatniki
kilka brzoskwiń z puszki
Sposób przygotowania:
Żółtka utrzeć z cukrem, dodać rozdrobnioną margarynę zmiksować dokładnie, dodać budyń i stopniowo ser. pod koniec sok i skórkę z cytryny i na koniec białka ubite na pianę, wymieszać Blachę wyłożyć herbatnikami Wyłożyć trochę więcej niż połowę masy serowej, wyrównać na wierzch położyć znowu warstwę herbatników na herbatnikach pokrojone w plasterki brzoskwinie i przykryć masą serową piec w temp ok 180°C przez ok 75 minut- do czasu aż wierzch stanie się złocisty. SMACZNEGO!
Rady:
Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. NIE WYJMUJ SERNIKA Z PIEKARNIKA TUŻ PO UPIECZENIU. DZIĘKI TEMU BĘDZIE LEKKO WILGOTNY(MOKRY) W ŚRODKU.
Zapraszam do wypróbowania przepisu.
Rady:
Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. NIE WYJMUJ SERNIKA Z PIEKARNIKA TUŻ PO UPIECZENIU. DZIĘKI TEMU BĘDZIE LEKKO WILGOTNY(MOKRY) W ŚRODKU.
Zapraszam do wypróbowania przepisu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz