Smakowita Pajda zaskoczyła mnie smakiem i aromatem, który nadał potrawie wyśmienitego smaku.
Robiłam takie kotleciki troszkę w innej wersji, ale smażyłam je na oleju rzepakowym. Dzięki Smakowitej Pajdzie kotleciki są jeszcze pyszniejsze.... Mmmmm.
DAJE WIELE MOŻLIWOŚCI DLA RODZINKI I DLA GOŚCI.
NICZYM SMAKU KRÓLEM JEST!!!
SMAKOWITA PAJDA JEST THE BEST!!!
Składniki:
500 g piersi z kurczaka
1 cebulka
1 łyżeczka słodkiej papryki
1 czerstwa kajzerka
1 jajko
Sól i pieprz do smaku
świeży szczypiorek oraz koperek
Smakowita Pajda z ziołami ogrodowymi
1 szklanka bułki tartej
Sposób przygotowania:
Obierz marchewkę, umyj i osusz. Obtocz w jajku a następnie bułce tartej. Obsamż z obu stron ( powstanie piękna, pomarańczowo-złocista i do tego nieziemsko chrupiąca marcheweczka ). Marcheweczki przekrój na ukos tak by powstały jak na prezentowanym zdjeciu wieżyczki.
Pierś dokładnie umyj i pokrój w drobne kawałki. Cebulę obierz i pokrój w kostkę. Na patelnię wrzuć 4 łyżki Smakowitej Pajdy i zeszklij -
Pierś dokładnie umyj i pokrój w drobne kawałki. Cebulę obierz i pokrój w kostkę. Na patelnię wrzuć 4 łyżki Smakowitej Pajdy i zeszklij -
odstaw do wystudzenia. Kajzerkę namocz w wodzie kiedy zmięknie wyciśnij. Następnie zmiel pierś, bułkę i cebulę. Dodaj jajko, szczypiorek, koperek. Uformuj teraz kotleciki i obtocz w tartej bułce. Smaż kotleciki z obu stron na Smakowitej Pajdzie. Na zdjeciu prezentuję swój sposób podania potrawy. Potrawa jest chrupiąca i łatwa w przyrządzeniu. Smakowita Pajda, która zawiera zioła nadaje kotlecikom idealnego smaku i aromatu.
I muszę przyznać,że zawsze robię ich więcej ze względu na domowników, którzy zjadają kotleciki w mgnieniu oka.
SMACZNEGO!!!
SMACZNEGO!!!
Przepis ten bierze udział w zabawie kulinarnej
“Smakowita Pajda to kulinarna frajda!", którego
sponsorem są ZT Kruszwica S.A. producent
smalczyku roślinnego Smakowita Pajda.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz